Ytterligare en hyllning till retail-Sveriges nya stjärnor, inte minst de hjältar som sätter kundupplevelsen i fokus.

I måndags ägde 2018 års version av Sveriges största handelsgala rum – Retail Awards. Cirka 600 galagäster och 36 finalister hade samlats för att bevittna korandet av de 12 just nu starkast lysande stjärnorna inom retail-Sveriges hetaste kategorier.

Att retailbranschen präglas av nya spelregler i form av butiksstängningar, nya butikskoncept och e-handels övertag vet varenda människa som samlats under Waterfronts tak denna kväll. Vad som var upp igår, är ner idag och det som är ner idag kan vara upp i morgon. Denna kväll gav ingen plats för dessa, eller några andra, oklarheter. Denna kväll gav endast plats för ny inspiration, motivation till förbättring och förändring och bevis på att retail-Sveriges framtid ligger i trygga händer hos hjältar.

StigFram hade äran att få dela ut pris till en individ som delade vår religion och passion för nöjda kunder, omsorgsförsäljning och service, Årets butikssäljare. I takt med digitaliseringen och de ändrade spelreglerna har många butiker ”effektiviserat” bort sig. Man har på allt för många ställen blivit mer likt ett ”tag själv-lager” och de fysiska kontaktytorna med kunder har kommit att bli allt mindre och färre. Samtidigt har kundernas krav på fläckfritt bemötande växt. Man har helt enkelt inte råd att bränna det faktiska mötet som blir av.

Att då i detta våga gå sin egen väg, ”all in”, i något man så hårt tror på och sedan bli bäst på det, det är något helt annat. Att bli årets butikssäljare innebär inte endast att Annie Ankersjö från Nymans Ur i Stockholm har hjälpt kunder med stort engagemang och entusiasm, eller att hon är en fantastisk lagspelare samtidigt som hon säljer bäst. Det innebär också att hon genom att vara en fantastisk butikssäljare har lyft sitt varumärke och fått kunden att känna sig hemma, att bli lojal. Därmed är Annie och alla andra stjärnbutikssäljare det viktigaste en retailorganisation har.

Grattis Annie och alla andra vinnare på Retail Awards 2018! Tack för ert fokus, engagemang och för att ni fortsätter sätta retail-Sverige på kartan!