Investerar du i dina medarbetare?

vinnande team

Vi vet att investeringar i våra medarbetare bygger engagemang som i sin tur leder till bättre resultat och kultur samt att man uppfattas som en mer attraktiv arbetsgivare.

Men när du investerar är det inspiration eller beteendeförändring som du vill uppnå?

Att arbeta för att vara en attraktiv arbetsplats lönar sig, åtminstone om man ser till vad olika studier visar samt vad många företag själva identifierat. Studier visar att företag som aktivt arbetat med att öka engagemang bland de anställda har under samma tid ökat sina intäkter och resultat. Detta är ingen större överraskning om man ska se till många bolags egna analyser av sitt arbete.

Studier visar att hela 71% av exekutiva roller har identifierat medarbetarengagemang som kritiskt för affärsframgång. Vidare visar en Gallup-studie som omfattar över 1,8 miljoner anställda, i 230 organisationer, över 49 industrier och i 73 länder, att organisationer som snittar ett högt engagemang också har högre lönsamhet, produktivitet och kundnöjdhet. Lönsamheten är i snitt 21% högre, och frånvaron 40% lägre.

”Ta hand om dina anställda så tar de hand om din verksamhet”. ”Nöjda medarbetare betyder nöjda kunder”.  -Richard Branson, grundade Virgin Group.

Många bolag idag vill göra livet och arbetsplatsen bättre för sina anställda och satsar därmed på olika utbildningar, vilket är fantastiskt. Men långt ifrån alla investerar rätt. Allt för många vill betala så lite som möjligt och landar där med i inspiration som lyfter medarbetare under en begränsad period och resultatet syns temporärt innan företagets medarbetare faller tillbaka i gamla mönster.

Vill ni däremot få till en systematisk långsiktig beteendeförändring så kommer det att krävas mer från alla. Större investering, mer tid, tydliga effektmål som pekar ut en riktning. Målen är både hårda i form av mätbara KPI: er till de mjuka som är transfermål vilka är kopplade till de önskade beteenden ni vill uppnå. Väljer du denna väg så kommer både du, ditt företag och dina medarbetare få bättre resultat, större engagemang och nöjdare kunder.

Är det inte dags att ge dig, företaget och dina medarbetare en gåva där ni skapar förutsättningar på riktigt?

Intresserad? Nyfiken? Maila info@stigfram.se så berättar vi gärna mer vad vi kan hjälpa just er med.

#stigfram #nöjdarekunder #bättreresultat #engagerademedarbetare #kunskapsomgörskillnad