image1

Marholmen valde StigFram för att genomföra en framgångsanalys inför sitt strategiska arbete.

StigFram fick i uppdrag att hjälpa Marholmen att genomföra en framgångsanalys som hjälp för att lyfta kritiska områden och prioritera i anslutning till deras interna strategiarbete.

Om du söker efter att få en naturnära upplevelse i skärgårdsmiljö för alla sinnen så är Marholmen ett fantastiskt året-runt val för din resa eller konferens beläget i vackra Roslagen.

Vi fick möjligheten sitta ner med Fredrik Utheim, Vd för Marholmen för att prata om projektet.

Fredrik, hur kom det sig att ni valde att påbörja detta projekt med StigFram?

– Jag hade själv kommit in som VD för bolaget lite tidigare och klev in i en fas efter pandemin där det hade tagits fram en del planer för hur verksamheten skulle utvecklas framöver, men alla de olika strategiska delarna hade inte fallit på plats. Ledningsgruppen var delvis utbytt och jag själv var ny. Vi var i begrepp att se över vårt erbjudande till marknaden och ville så att säga klä oss i en lite nyare kostym och hitta en röd tråd för framtiden.

– När vi sedan började lägga vårt interna pussel så märkte vi att vi behövde stöd och med andra ögon granska vår verksamhet och organisation, så att de mjuka delarna utvecklas parallellt med de hårda. Det var då vi kontaktade StigFram för att få hjälp, berättar Fredrik.

Hur skulle du beskriva att StigFrams leverans hjälpte ert interna arbete?

– Vi fick hjälp att identifiera olika områden, både hårda som mjuka, som behövdes ses över i samband med de förändringar som vi planerar att göra. I slutsatserna som presenterades så fick vi tydliga rekommendationer samt förslag till prioriteringar som hjälpte oss att snabbare kunna gå framåt. I arbetet så intervjuades medarbetare i flera olika frågor samt så genomfördes en workshop med ledningsgruppen vilket gav oss insikter i bland annat vad vi skulle må bra av att göra och i vilken ordning.

Att vi sedan arbetade igenom det som grupp stärkte oss och gav oss en bra bas att utgå ifrån inför framtida utvecklingsprojekt. Både medarbetare till ledningsgrupp har ställt sig bakom att driva ett förändrings- och förbättringsarbete som på sätt och vis blir en kulturförflyttning för oss på Marholmen.

Hur skulle du säga att samarbetet med Stigfram fungerade, och skulle du rekommendera andra att arbeta med Stigfram?

– Till en början med måste jag säga att personkemin klickade och vi upplevde er som enkla att arbeta med. Jag tyckte att det fanns en bra kommunikation och transparens i uppdraget och leveransen vilket uppskattades och som gjorde det enkelt för oss att ta det vidare internt.

”Jag skulle absolut rekommendera andra att arbeta med StigFram när de är i en förändringsprocess”.

Vi har redan nu valt att gå vidare med er tekniska lösning för att säkerställa vår onboardingprocess vilket jag tror kommer att hjälpa oss mycket framöver.

Så vad är nästa steg nu?

– Nu är vi igång för fullt med att lansera en ny varumärkesplattform, men även en del förändringar i den fysiska miljön till mjuka processer som tillsammans skall bli en del av vår framtida identitet. Vi ser väldigt positivt på framtiden och ser fram emot att välkomna nya som gamla gäster till vår ö.

Tack säger vi på StigFram för pratstunden Fredrik och all lycka till framöver.

#stigfram #marholmen #framgångsanalys #ledarskap #ex #cx #analys #kunskapochengagemangsomlönarsig