Ny bild story Bergendal

Bergendal – En imponerande resa som har gett resultat.

Bergendal- Stockholms Vita pärla. Vi är ett fyrstjärnigt konferenshotell vid Edsviken i norra Stockholm med hållbarhet i fokus och där allt ska göras äkta och på riktigt. Det är så Key Dolk Vd för Bergendals beskriver deras verksamhet.

Vi fick möjligheten att sitta ner med Key för att prata om deras resa inom verksamheten samt fråga om hur samarbetet med oss på StigFram fungerar.

Kan du berätta om ert nuläge / era utmaningar ni står inför idag inom ert bolag?

  • Våra utmaningar är att fortsätta vara ett attraktiv alternativ för våra kunder i på en tuff marknad. En förutsättning för detta är att ha engagerade medarbetare som får utvecklas på jobbet.

Skulle du säga att detta är utmaningar för hela branschen?

  • Ja, absolut. Kampen om de bästa medarbetarna är extremt tuff och har varit så i många år men accentuerades efter pandemin då många kvalificerade personer lämnade branschen.

Vilka av ovanstående skäl låg till grund för att ni valde att ta kontakt med StigFram/valde att inleda ett samarbete?

  • Vi har alltid satsat på utbildning och utveckling och när vi växlade upp efter pandemin ville vi investera i våra ledare för att utveckla Bergendals ledarskap. I samband med detta valde vi även att investera i övriga medarbetares medarbetarskap. Kloka ledare behöver goda medarbetare och tvärtom. Allt hänger ihop.

Vilka utmaningar hos er har samarbetet med StigFram primärt fokusera på?

  • Det vi har valt att fokusera mycket kring är ledarskapet och få till en bättre målstyrning. Där har Ni på Stigfram genomfört flera utbildningsinsatser för både ledare och medarbetare under det första året för att lägga en grund för att sedan under det andra året arbeta vidare med målstyrningen samt befästa vår feed-forward kultur. Målsättningen är att kunna få ännu mer engagerade medarbetare som trivs på jobbet berättar Key.

Kan ni redan idag se effekt av insatsen?

  • Vi har i många år arbetat mot målet att bli en av branschens bästa arbetsplatser och i år genomförde vi en medarbetarundersökning där vi med 100 % svarsfrekvens fick ett eNPS på 70 där de flesta företag jublar för ett eNPS på 30 och där vår bransch ligger på ett eNPS på 15.

Hur skulle du vilja beskriva samarbetet med StigFram?

  • Samarbetet har fungerat bra och vi uppskattar särskilt kopplingen till vår bransch. Som alla företag är ju StigFram sina medarbetare och vi har arbetat med Joakim Carlsson och vi är mycket nöjda med honom som vår utbildare och coach för våra ledare.

Kan du rekommendera StigFram till andra?

  • Ja absolut! Alla har varit otroligt nöjda efter varje utbildningstillfälle. Vi sökte länge efter en samarbetspartner för vår ledarutveckling och valde bort många företag men valde StigFram och har varit nöjda med vårt val – Key Dolk, VD Bergendal

Vi i vår tur på StigFram säger tack till Key och Bergendals för de fina orden samt att vi har fått förtroendet att arbete med er.

StigFram utvecklar människor och företag för en bättre morgondag! Som partner hjälper vi företag att förverkliga sina strategiska mål, skapa en hållbar prestationskultur vilket resulterar i ökad kundnöjdhet, engagerade medarbetare och förbättrade resultat Vi har konsulter med spetskompetens och branschkunnighet inom flera olika områden som säkerställer bästa resultat oavsett bransch.