Stigframeffekten?

success

Vi är stolta och väldigt glada när vi ser att våra kunders ansträngningar ger resultat. Just nu har vi många kunder som lyfter, aktien drar i väg och livet blir bra. Vissa har kallat det StigFrameffekten. Men det är ju inte så att vi viftar runt med ett magiskt trollspö och allt blir sedan bra. Vi kan givetvis inte säga att det är vår förtjänst alltid men det är ett faktum att så sker. Vi brukar säga att vi drar igång en positiv våg internt som skapar massor med spinoffeffekter.

Det är svårt att förklara för andra, men när våra kunder tar beslutet att satsa, vågar och har rätt attityd, villiga att göra jobbet så är vi en partner som håller i, ibland tufft till och med för att säkerställa att verktyg, ”know how” och önskade beteenden skapas. Vi är envisa, tjatar och tillsammans med våra kunder så lyckas vi mer än ofta med att få ihop att den röda tråden genomsyrar hela verksamheten från ledning ner till varje medarbetare.

När det övergripande syftet bryts ner till en konkret målkarta där varje grupp, team, ledning och individ blir medveten om sina respektive mål som skall uppnås och hur de hänger ihop med de övergripande målen. Då skapar vi både önskat beteende, engagemang på djupet och kan mäta effekthemtagning i både mjuka till hårda mål. Och vi älskar att mäta de resultat som skapas. Vi har alltid gemensamma mål från start som vi arbetar efter att ro i land tillsammans med kunden. Andra nycklar som vi vet har varit avgörande för de som lyckas är:

  • Att de ser människor som utvecklingsbara (Growth mindset).
  • Att de vet att träning ger resultat.
  • Att effektmål är viktigt men inte räcker, man behöver beteendefokus, beteendemål och kontinuerlig feedback.
  • Coachning och Feedforward-samtal är nycklar.
  • Ledarna behöver involveras.
  • Insatserna behöver ske över tid.

Låter detta som något som skulle vara intressant för ditt företag? Vet du inte vart du skall starta? Börja med att boka upp ett möte med oss och berätta vad du vil åstadkomma så skall vi i vår tur berätta vad vi kan göra för dig och din verksamhet, och kanske kommer ni också prata om Stigframeffekten framöver.

Vill du ta del av vad andra säger så kan t.ex. kika på detta kundcase: https://stigfram.se/referenser/kappahls-strategiska-satsning-pa-kompetensutveckling-lonar-sig-med-imponerande-resultat/

StigFram utvecklar människor och företag för en bättre morgondag, där kunskap och engagemang lönar sig.

#stigfram #roi #effekthemtagning #stigframeffekten #ledarskap #mätbarhet #obm #ex #cx #resultatsomvärmer